Historien
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

 

Med rötterna i svenska möbelindustrin

 

Ända sedan början av förra seklet har Hans Karlssons föregångare tillverkat möbler. Hans började arbeta med möbler under 50-talet. Det som då var en mans passion för inredning har idag växt till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag med produktion både i Sverige och utomlands.

 

Än idag lever familjetraditionen vidare. Hans båda barn, Henrik och Helena Karlsson äger och driver företaget idag.

 

Utmärkelser:

 

 

 

2016 Design S

- Sveriges Nationella designutmärkelse från Svensk Form

Juryns motivering: I sitt arbete förenar formgivaren Sami Kallio traditionella snickarmetoder med innovativa tekniker. Trä är hans främsta material, och vittnar om hans engagemang i en miljömässigt hållbar design. Stolen Y5 har sitt ursprung i den skandinaviska designhistorien, men Kallio vänder uppochner på ryggstycket i Hans Wegners välbekanta Y-stol och multiplicerar det till en intrikat mönsterväv med strukturell styrka och formmässig integritet.

 

2018 German Design Award

- Tysklands internationella designutmärkelse från Rat für Formgebung

Y5 har en nordisk, trendmässig och modern design med ett tydligt och starkt formspråk. Namnet kommer från de fem upp och nervända Y som finns i ryggen. Kanske detta är stolen som får dig att känna både lust och välbehag. Formgivaren Sami Kallio har testat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol med ett helt unikt formspråk. "Jag bygger ofta min design på en traditionell och funktionell grund, men försöker ändå lägga till något extra i designen så det blir något nytt."

Start > Hans K > Om Hans K > Historien
Annonser