Skötselråd laminat
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Skötselråd - laminatytor


På grund av sin resistenta och hygieniska yta kräver HansK laminat inget speciellt underhåll. Ytan är i allmänhet lätt att rengöra och mycket tålig. Dock kan t.ex botten på en keramisk kopp eller tallrik skada ytan permanent, skydda därför ytan mot mekaniskt slitage eller värme med underlägg.


De rekommenderade rengöringsmetoderna efter graden av nedsmutsning är följande:


Lätta fläckar:

 

Rengör med en mjuk ren trasa (torr / fuktig). Om du använder en fuktig trasa, torka ytan torr med ett papper eller mikrofibertrasa direkt för att undvika torkfläckar.

 

Hur du undviker torkränder/fläckar:

 

Ränder kan bildas om ytan rengörs med organiska lösningsmedel, tillsammans med kallt vatten och gamla dukar. För att säkerställa att inga ränder uppstår vid rengöring rekommenderar vi att torka av ytan med varmt vatten och sedan torka den med vanligt papper, handdukar eller mikrofiberdukar.
Ett fönsterputsmedel med ammoniak gör att vätskan som man torkar med dunstar väldigt snabbt och då blir det inga torkfläckar.

 

Hårt smutsade ytor:


Rengör med varmt vatten och lite diskmedel, i en ren trasa eller mikrofiberduk. Använd alltid vanliga hushålls rengöringsmedel eller tvål som inte har några slipande ingredienser. Torka sedan med vatten, ta bort alla spår av rengöringsmedlet, för att förhindra att ränder uppstår. Eftertorka ytan med en ren, absorberande trasa eller hushållspapper.


Följande rengöringsmetoder får absolut inte användas under några omständigheter:

  • Skurande- och slipande metoder (slippulver, slipmedel ex. Vim, skursvampar, stålull)
  • Rengöringsmedel med blekmedel
  • Rengöringsmedel med starka syror
  • Lösningsmedel
  • Ånga

Ett fönsterputsmedel med ammoniak gör att vätskan som man torkar med dunstar väldigt snabbt och då blir det inga torkfläckar.

 

Start > Materialguide > SKÖTSELRÅD > Laminat skötselråd
Annonser