Formgivare
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Våra formgivare

 

Kreativ design är inte bara utseende - utan också smart formgivning som tillgodoser ett behov. Hans K:s erfarna designteam arbetar dagligen med att kreera nya innovativa produkter för privat och offentlig miljö. När vi utvecklar nya kollektioner samarbetar vi även med externa formgivare, visionärer som alltid bidrar med fräscha idéer och delar vår vision - att skapa hållbara, personliga möbler för hela livet.

 

 

Markus Johansson

 

"Jag hämtar min inspiration från olika områden mellan människan och artefakten. Genom olika analyser, processer och undersökningar letar jag efter den sanna vägen."

 

Markus Johansson är född 1982 i Hyssna utanför Göteborg. Han är utexaminerad från HDK, Göteborg och driver idag sitt eget företag Markus Johansson Design Studio, huvudsakligen inom produktdesign. Där samarbetar han bland annat med Hans K, Markslöjd, SEFB och Albin i Hyssna.

Markus har även ställt ut sina möbelkreationer i London, Milano, Stockholm, Wien och New York. I den senare är han även representerad av Mad Museum of Arts and Design.

För Markus så handlar design om att förmedla en känsla som påverkar människors liv och förhöjer vardagen.

www.markusjohansson.com

 

 

John-Bertil Häggström

 

John-Bertil Häggström arbetar som frilansande formgivare för ett flertal uppdragsgivare såväl i Sverige som internationellt. Han tillhör också Designer SID (Society of Swedish Industrial Designers).

John-Bertil arbetar med de flesta typer av möbler för både hem- och offentlig miljö. Flera av hans modeller har tilldelats utmärkelser - däribland japanska G-design Award.

Samarbetet med Hans K har resulterat i kollektionerna Inzel, Geneve och Enter, som alla blivit stora succéer i Skandinavien.

 

 

Bo Armstrong

 

Bo Armstrong är utbildad arkitekt och har jobbat med industri design i hela sitt yrkesverksamma liv. Han har en stark förkärlek till funktionella möbler och design för den offentliga miljön. Han tycker att stolar av trä är extra roligt att arbeta med, då varje material har sin unika struktur som det gäller att utveckla och ta vara på i design processen. Bo Armstrong har utvecklat ett 40-tal stolar som producerats hos olika möbel företag, och det är fortfarande hans utmaning.

 

 

Bower Studio

 

”Naturen tycks sträva efter att inrätta sig i mönster och symmetrier där balans och jämnvikt är det optimala tillståndet. Med naturen som inspiration är klädstången Birch en hommage till den svenska björkskogen och ett försök att skapa en mer balanserad och organiserad tillvaro i det vardagliga livet.”

 

Bower Studio är en arkitekt- och designbyrå, som ägs och drivs av Oscar Gillkvist och Carl-Magnus Elander. Deras intention är att integrera möbelformgivning i arkitektur- och inredningsuppdrag.

 

www.bowerstudio.se

 

 

Anton Björsing

 

"Min passion för att skapa och att förverkliga både mina egna tankar och andras är något som driver mig framåt. Att formge något som skapar glädje och mättar ett behov för någon annan är helt fantastiskt. Mixen av projekt och tempo i det här yrket gör inte en dag lik en annan."

 

Verksam från sitt kontor i Helsingborg. Arbetar huvudsakligen med inredningsdesign, möbel-och produktformgivning för hem- och offentlig miljö. Med en bakgrund i möbelhantverk startade han sin utbildning inom design på Stenebyskolan och därefter Carl Malmsten-Furniture Studies i Stockholm där han utexaminerades 2012.

Efter ett utbyte på Chelsea Collage of Art and Design i London där han studerade inredningsarkitektur växte intresset ytterligare för det rumsliga vilket har haft stor betydelse i hans formgivning. - Jag finner min inspiration i det mesta. Det kan vara allt från det enkla mötet i vardagen, till en mer komplicerad tillverkningsprocess där man t.ex. utgår från ett behov, material eller en teknik. Sedan uppstarten av min verksamhet 2013 har jag inlett samarbeten med företag både i Sverige och internationellt. Jag har även ritat produkter och hela koncept för olika verksamheter. Bland annat inredningen för den meriterade restaurangen Daniel Berlin i Skåne-Tranås.

 

www.antonbjorsing.com

 

 

Sami Kallio

 

"Jag bygger ofta min design på en traditionell och funktionell grund, men försöker ändå lägga till något extra i designen så det blir något nytt."

 

Sami Kallio - Inredningsarkitekt och möbeldesigner från Göteborg. Sami Kallio Studio. Född i Helsingfors 1975 och en MFA i inredningsarkitektur från HDK (Göteborg) & Industriella högskolan (Helsingfors).
Sami Kallio Studio designar möbler och inredning med fokus på hög kvalitet, detaljer och funktion som kräver en god kunskap och erfarenhet inom hantverket och produktutveckling. Att jobba handgripligen med produkten är viktigt för mig det är i verkstan allt händer och utvecklas till perfektion.

 

www.kallio.nu

 

 

Madeleine Jonsson | Sara Karlsson | Josephine Aspenrot

 

Madeleine Jonsson, född 1992 i Nyköping. Läser sin kandidat i design på HDK i Göteborg. Hon arbetar mest med illustration och grafisk form, men intresserar sig även för produktdesign. I sina projekt jobbar Madeleine gärna i ett utbildande syfte och ofta med feminismen som utgångspunkt.

 

Sara Karlsson, född 1992 i Nyköping och studerar design på HDK i Göteborg. Hon arbetar mångsidigt och jobbar ofta med konceptuell design och formgivning samt har ett stort intresse för färg, material och rumslighet.

 

Josephine Aspenrot, född 1989 i Göteborg. Intresset för arkitektur och design har funnits med sedan barnsben. Hon studerar möbeldesign med inriktning trä på HDK Steneby. ”Med inspiration från den nordiska naturen och nyfikenheten för kontraster vill jag ta fram design som väcker intresse”.


Madeleine, Sara och Josephine studerade Inredning- och design tillsammans på Art College i Göteborg, och det var där första prototypen av Zig Zag Lounge designades.

 

@designbymadeleinejonsson

@ssaraelis

@josephineaspenrotdesign

Start > Hans K > Formgivare
Annonser